Kdo smo

Kdo smo

Processed with VSCO with hb2 preset

Vodja društva, koordinator programov, projektov in aktivnosti društva. Primarno delujem na področju zagovorništva. Sociolog, ki ga zanimajo širše družbene teme povezane z neenakostjo, nasiljem in razmerjem moči v družbi. Verjamem, da lahko z majhnimi koraki naredimo velike spremembe.

Simon Maljevac

Vodja
Processed with VSCO with hb2 preset

Pri svojem delu, računam, izpolnjujem tabele in obrazce, štempljam, arhiviram, se prebijam skozi kupe predpisov in navodil, lovim roke (včasih mi jih uspe celo prestaviti :)). Urejam tudi Narobe blog, se vmešavam v delo sodelavk_cev …
Sicer pa delujem tudi na področjih: feminizma_ov, tematik trans, pravic palestinskega ljudstva … Želiš izvedeti več o moje delu? Vprašaj.

Eva Gračanin

Vodja finančne službe in urednica Narobe bloga
Processed with VSCO with hb2 preset

Aktivist. Idealist. Skrbim za program za LGBT-mlade in stare. Čeprav veliko časa posvečam pravicam LGBT-oseb, me vznemirjajo skupnostni mediji. In medoti. Občasno svetujem na hiv-telefonu. In uživam v organizaciji posvetov. Verjamem, da je moč sprožiti sistemske spremembe. In – s kritičnim razmislekom in pogovorom - graditi vključujočo družbo. Kjer je raznolikost vrednota. Moj moto je: ni močnejšega človeka od krhkega človeka.

Mitja Blažič

Projektni koordinator
Bojan_Legebitra

Svetovalec na informacijski točki, sodelavec na področju hiv/aids preventive in svetovalec v programu zaupnega in brezplačnega testiranja in svetovanja na hivin SPO v skupnosti. Kratek, jedrnat in nekompliciran (kot Twitter). Odprt za teme, ki jih druge_i spregledajo. Kljub psihološki izobrazbi nesposoben branja misli.

Bojan Cigan

Projektni koordinator
Processed with VSCO with hb2 preset

Sem socialna delavka. Nekateri pravijo, da mi to piše na čelu, drugi da v očeh. Jaz pravim, da je to v meni. Sem aktivistka na področju samopoškodbenega vedenja ter zagovornica pravic otrok in mladostnikov. Velika ljubiteljica glasbe, knjig, kitare in neskončnih filozofskih debat. Za vse, željne debate sem na voljo na info točki.

Mateja Capek

Projektna koordinatorka
Processed with VSCO with hb2 preset

V večnem iskanju smisla življenja, vesolja in ostalega, trdno verjamem, da je v idealnem svetu težave možno rešiti z nauki Vojne Zvezd. Zagovornica strukturiranega dela, ki občasno, ob koordiniranju deadlinov in časovnic, vzame v roke bič. Skrbim za aktualnost Legebitrinih informacij v širni medijski galaksiji. V iskanju dolgoročnih rešitev.

Lana Gobec

Projektna sodelavka
Processed with VSCO with hb2 preset

Vodja Buddy programa in koordinator podpore in zagovorništva za osebe, ki živijo s hivom, koordinator HIV SOS telefona, svetovalec v programu testiranja in svetovanja na hiv in SPO v skupnosti in sodelavec na področju hiv preventive

Mitja Ćosić

Projektni koordinator
Processed with VSCO with hb2 preset

Svetovalec na informacijski točki, sodelavec na področju hiv/aids preventive kot svetovalec, koordinator, promotor in organizator testirnih dogodkov v programu zaupnega in brezplačnega testiranja in svetovanja na HIV in SPO v skupnosti.

Peter Štangelj

Projektni sodelavec
woman

Sem nevladna mulipraktičarka. Moje delo je v veliki meri osredotočeno v finančno in administrativno spremljanje projektov, pripravo projektnih načrtov in poročil. Rada se lotim tudi organizacije dogodkov in koordinacije dela v skupini, sociologinja v meni pa se vsebinsko udejstvuje predvsem na področju hiv preventive in boja proti diskriminaciji.

Mateja Zobarič Trplan

Projektna sodelavka
Processed with VSCO with hb2 preset

Pravnik, ki na Legebitri skrbi za pravno-administrativne zadeve. Obdan s Pravno prakso, odločitvami US in ESČP ter preostalimi debelimi pravnimi knjigami. Moje delo je, da iščem rešitve občasno pa tudi malo jamram. Moje vodilo je PER ASPERA AD ASTRA (prek trnja do zvezd).

Miha Istenič

Projektni sodelavec
Processed with VSCO with hb2 preset

Sodelavka_ec na vselej živahnem mladinskem programu. Sicer tudi aktivist_ka na področjih feminizma in spolov, predvsem transspolnosti, cisspolne nenormativnosti ter nebinarnih (ne)identitet. Najbolj sumničav_a do najbolj samoumevnih stvari. Od tod afiniteta do podčrtaja. »Prijetno kvirovska nevarnost« neprijetno nevarnim prepričanjem in praksam.

Ana Grm

projektna_i sodelavka_ec

Zunanji_e sodelavci_ke

Legebitra nismo samo zaposleni_e. Na dnevni ravni, nam na pomoč priskočijo zunanji sodelavci in sodelavke, ki so za izvajanje naših programov izjemno pomembni.

Processed with VSCO with hb2 preset

S skicirko (tipkovnico) izvajam smele komunikacijske želje zanesenih avtoric projektov (bijem bitko idealov z realnostjo), bdim nad vizualno identiteto (srdito vstavljam vejice), organiziram produkcijo materialov (težim folku, da asap naštancajo, sprogramirajo, zmontirajo) in snujem organizacijske odnose z javnostmi (tuhtam kaj kdaj komu povedati).

Lovro Centrih

man

Jan Vasilijević

ales jelenc

Sem zdravstveni tehnik in sodelujem kot zunanji sodelavec na programu zaupnega testiranja na hivin SPO v skupnosti. Vsak ponedeljek se trudim, da uporabniki oddidejo iz testa z čim manj bolečo in čim bolj pozitivno izkušnjo. Po naravi sem večni pozitivec in optimist v življenju in to energijo skušam prenašati tudi na druge. Večni deloholik in perfekcionist, ki pa tudi včasih postane utrujen. 😉

Aleš Jelenc

sebastjan sitar

Najnovejša pridobitev Legibitrinih zunanjih sodelavcev, svetovalec v programu zaupnega in brezplačnega testiranja in svetovanja na hiv in SPO v skupnosti, sicer pa sociolog, pedagog in zgodovinar, ki v svojem prostem času rad potuje in odkriva skrite kotičke Slovenije. »Smeh je pol zdravja, za drugo polovico pa poskrbi naš test.« ☺

Sebastjan Sitar

Prostovoljke_ci

Več kot 50 prostovoljk_cev nam vsakodnevno stoji ob strani. Pridruži se tudi ti!