Svetovanje

Spolna usmerjenost, spolna identiteta in/ali spolni izraz

Svetovalnica nudi informacije in možnost pogovora o vprašanjih zaradi spolne usmerjenosti, spolne identitete in/ali spolnega izraza. Namenjena je LGBT-osebam, transspolnim osebam in tistim, ki se s spoznanjem, da je nekdo od bližnjih LGBT-oseba ali transspolna oseba ravno tako soočajo s z vprašanji tako v sebi kot tudi v širši družbi.

S svetovanjem in posredovanjem pomembnih informacij o spolnih usmerjenostih, spolnih identitetah in spolnih izrazih želimo doseči tudi pedagoške delavke_ce in strokovne svetovalke_ce v srednjih šolah, svetovalke_ce v centrih za socialno delo, kot tudi vse preostale strokovne delavke_ce, ki delujejo na področju mladinskega dela, socialnega varstva in socialne vključenosti ter znotraj svojih programov delujejo tudi z LGBT-osebami in trans osebami.

Odpiralni čas

Odprto med delovniki
PON / SRE / PET: 12:00 - 16:00
TOR / ČET: 12:00 - 18:00

TERENSKA SVETOVALNICA – STIK

Terenska svetovalnica je namenjena STIKu mladih LGBT+* oseb, oseb, ki se identificirajo izven normativnih identifikacij in oseb, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanja. Dogodek se bo odvijal enkrat mesečno, v Kopru, Mariboru, Radovljici in Novem Mestu. Zajemal bo podporno skupino in dogodke za druženje. Informacije o dogodkih lahko spremljate na Legebitrini spletni strani, za vse dodatne informacije in prijave pa smo dosegljive_i na [email protected].

HIV in SPO

Svetovalnica nudi informacije, odgovore in možnost pogovora o težavah v navezavi na hiv in SPO (spolno prenosljive okužbe). Primarno je namenjena skupini moških, ki imajo spolne odnose z moškimi (MSM).

Več o hivu in spolno prenosljivih okužbah si lahko preberete na spletnem mestu KAJiščeš.si

Outiranje oz. razkritje

Razkritje je lahko zelo pomemben dogodek, ob katermu se ti pojavljajo mnoga vprašanja, skrbi, dileme … Vsa vprašanja so pomembna in v Društvu Legebitra te s pomočjo pogovora lahko podpremo pri iskanju odgovorov.

Kako razumeti svojega otroka?


V Drustvu Legebitra izkušene svetovalke in svetovalci nudimo staršem podporo pri razumevanju otrokove spolne usmerjenosti, identitet in spolnega izraza. Skozi pogovor skupaj naslovimo vaše strahove, vprašanja in  skrbi.

Transspolnost

Pri Društvu informacijski center Legebitra vključujemo transspolne osebe in tematike transspolnosti v različne programe, projekte in aktivnosti. Na info točki so tako dostopne informacije o transspolnosti, transspolne osebe so dobrodošle na družabnih, izobraževalnih, kulturnih, strokovnih in drugih dogodkih, vabimo pa jih tudi k vključevanju v prostovoljsko delo. V sodelovanju z Zavodom Transfeministična iniciativa TransAkcija osveščamo o transspolnosti različne ciljne skupine.

HIV SOS Svetovanje

Ali misliš, da si bil_a pred kratkim izpostavljen_a hivu? V tem primeru ti je lahko na voljo PEP – postekspozicijska profilaksa oziroma zaščitno protiretrovirusno zdravljenje, ki lahko prepreči okužbo s hivom. Zdravljenje je potrebno začeti čimprej po morebitni izpostavitvi virusu, najbolje v 2 do 4 urah, ne pa kasneje od 72 ur.

ČE SUMIŠ, DA SI BIL_A IZPOSTAVLJEN_A HIVU IN ŽELIŠ PREJETI PEP, NAS POKLIČI NA MOBILNO LINIJO 070 361 696. SVETOVALEC JE DOSEGLJIV 24/7. POMEMBNO JE, DA UKREPAŠ HITRO!

Več informacij najdeš tukaj.

Osebno svetovanje za LGBT osebe

Življenje nam neprestano postavlja izzive in nove ovire. V Društvu Legebitra ti nudimo podporo v vseh življenskih situacijah, ki te obremenjujejo, brez strahu pred razkrivanjem in obsojanjem zaradi spolne usmerjenosti, identitet ali spolnega izraza.

Ciljne skupine

Mladi

Transspolne osebe

Odrasli

Starši

HIV/SPO